Samen met Bedaux de Brouwer Architecten onderzoeken we de mogelijkheden voor een afscheidslocatie in de landelijke omgeving van Rijsbergen. De gebouwen die onderdeel uitmaken van het voormalige klooster van Bethanië, gelegen tussen Rijsbergen en Etten-Leur, zullen een transformatie ondergaan en onderdeel worden van het landschap. Het wordt een plek waar men op persoonlijke wijze en midden in de natuur afscheid kan nemen van een naaste.

Het klooster werd gesticht in 1939 door de Dominicanessen van Bethanië. De zusters begeleidden toen moeilijk opvoedbare meisjes die door Justitie daar geplaatst werden. Later werd het in gebruik genomen als opvang- en aanmeldcentrum voor asielzoekers.
 
In 2017 kocht de gemeente Zundert het klooster om deze locatie toekomstperspectief te geven met een nieuwe herontwikkeling. De gemeente heeft toen een selectieprocedure opgestart en SoMa is met haar plan om er een afscheidslocatie van te maken als beste verkozen. Nu zal deze bijzondere plek opnieuw gaan zorgdragen voor de medemens, als afscheidslocatie.

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.