Klein Zundert breidt uit met nieuwe dorpswijk

SoMa Vastgoed BV (een samenwerking tussen Maas Jacobs en Somnium Real Estate) heeft plannen om in Klein Zundert een nieuwe dorpswijk met ongeveer 160 woningen te bouwen in het gebied tussen de Stuivezandseweg, het Mosterdpad, de Aanstee en de Klein Zundertseweg.
 
Wat er op tafel ligt
Het plan is om 160 woningen te bouwen in een mix van verschillende typen huur- en koopwoningen: appartementen, rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en bouwkavels. Voor ieder wat wils, in een tijd waarin de vraag naar huizen groot is. Natuurlijk denken we daarbij ook aan starters en senioren. Wat betreft de prijzen komen er betaalbare koopwoningen, sociale huurwoningen en woningen die verkocht worden in de vrije sector. Uitgangspunt is dat de nieuwe wijk een dorps karakter krijgt, passend bij Klein Zundert. Daarbij blijft de natuurlijke grens tussen Zundert en Klein Zundert intact. In de nieuwe dorpswijk komen groene ontmoetingsplekken voor jong en oud. Ook hebben we oog voor mindervaliden. De dorpswijk krijgt twee ontsluitingen voor autoverkeer, voor fietsers en wandelaars komen er meerdere doorsteken.
 
De fase van de ontwikkeling
Eind januari 2024 heeft het college van de gemeente Zundert besloten medewerking te verlenen aan het initiatiefplan voor de wijk. Als initiatiefnemers werken we nu aan het opstellen van een landschappelijke- en stedenbouwkundige visie voor de dorpswijk. Daarvoor worden er in het gebied ter voorbereiding op de verdere planontwikkeling verschillende onderzoeken uitgevoerd. Het is de bedoeling om in de tweede helft van 2024 de ruimtelijke procedure (voorheen bestemmingsplanprocedure) op te starten.
 
Wilt u op de hoogte blijven?
Indien u op de hoogte wilt blijven van deze ontwikkeling of wanneer u mogelijk geïnteresseerd bent in één van de nieuwbouwwoningen kunt u dit formulier invullen, we houden u graag op de hoogte van de voortgang van dit project.

Meer projectinformatie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.